Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Üzüm; tek başına eczane gibi

Variste beslenmeye dikkat

Vitamin deposu Kapari

Vitamin deposu otlar

Vitaminlerle kendinizi zehirlemeyin!

Vücudun yazlık bakımı ve sivilceler

Vücut ağrılarına tabii çözümler

Yaban marulu ve faydaları

Yaban mersini, tarçın ve bal

Yaramaz çocuklar ve sindirim problemi

Yaşlılar için tabii doping

Yaşlılıkta beyne böğürtlen dopingi

Yavşan otu şekeri düşürüyor

Yaz meyvelerinin kıymetini bilin

Yaz zatürresine dikkat

Yazın çocuğunuzu cilt kanserinden koruyun

Yeşil çay ve doğal maskeler

Yılan sokmasına dikkat

Yoğurt alerjiye dur diyor

Zayıflamak için iştah kesen yiyecekler


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Zayıflamak için iştah kesen yiyecekler

Kiloları ile başı dertte olanların en çok şikayet ettikleri konu, aşırı iştahlı olmaları ve sık sık yemek ihtiyacı duymalarıdır. Eğer siz de bu konuda dertli iseniz; yani zayıflamak istiyor, ancak iştahınıza engel olamıyorsanız, diyet uzmanları sizin için harika bir liste hazırlamışlar.

İşte iştah kesen yiyeceklerin listesi:

Salatalık:
İyice yıkayın ve kabuklarıyla birlikte ince dilimler halinde kesin. Üzerine bol bol dereotu da serpebilirsiniz.. Bu sebzenin kalorisi yok denilecek kadar az ve oldukça tok tutucudur.

Kepekli ekmek:
Beyaz ekmek yerine mutlaka bol lif içeren kepekli ekmek veya tam buğday ekmeği yiyin. Kepekli veya tam buğday ekmeği, tok tutar, yağ ve karbonhidrat emilimini yavaşlatır, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.

Yumurta:
Haftada en az iki defa yumurta yiyin. Çünkü yumurta uzun süre tokluk hissi verir. Ayrıca içinde bol miktarda “triptofan” olduğu için neşenizin yerine gelmesini sağlar.

Yulaf ezmesi:
Günü canlı geçirmek için kendinize yulaf ezmesi hazırlayıp içine kuru meyveler katın. Bu, karbonhidrat ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Bezelye:
Bezelyenin içeriğinde de bulunan albümin, iştahınızı kapatmak için iyi bir besindir. Bu nedenle sık sık bezelye yiyin veya çorbasını için.

Karnıbahar ve brokoli:
Hafifçe haşlayıp yoğurtla tatlandırın. Bu karışım lif açısından zengin olduğundan sizi uzun süre tok tutar.

Kaşar ve zeytin:
Yağsız kaşarı ince dilimleyin ve siyah zeytin ile süsleyin. Üzerine 1 yemek kaşığı sirke dökün. Bu karışım, birkaç saat süreyle açlığınızı giderecektir.

Mor erik:
Tatlı olarak 250 gr. mor eriği biraz tarçınla haşlayın. Bu meyve früktoz açısından oldukça zengin olmakla birlikte tatlı ihtiyacınızı da karşılayacaktır.

Yeşil fasulye:
Bir porsiyon yeşil fasulyeyi 20 dakika suda haşlayıp sirke, karabiber ve biraz tuzla tatlandırın. İsterseniz biraz yağsız krema da katabilirsiniz.

Ananas:
200 gr. ananası incecik doğrayın ve süzgeçten geçirin. İçine biraz yağsız süt ve taze nane ekleyebilirsiniz.. Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur. Ayrıca selülit oluşumunu da engeller.

Yeşil salata ve balık:
Kendinize yeşil salata, ton balığı, kivi veya portakaldan oluşan bir ziyafet hazırlayın. Balığın içeriğindeki İyot, tiroit bezinin işlevlerini hızlandırdığından açlık hissi giderilir.

Kuru erik:
Öğünler arasında acıktığınızda kuru erik yiyin. Kuru erik kan şekerinin düşmesini engeller. Ancak fazla abartmayın. Çünkü bir kuru erikte 8 kalori var.

Maydanoz:
Bu harika sebzenin içindeki mineraller vücutta yağ yakımını hızlandırır.

Elma:
Kırmızı elmayı ince dilimler halinde kesip 1 çay kaşığı kıyılmış ceviz ve yarım çay kaşığı balla karıştırın. Bu karışımın içeriğindeki değerli lifler hem doyurucu hem de bağırsakları çalıştırıcı etki gösterir.

Enginar kökü:
Karaciğerlerinizi çalıştırmak için 10 adet enginar kökünü, içine 1 doğranmış soğan, karabiber tanesi ve yarım limon katılmış suda haşlayın. Daha sonra 1 çay kaşığı bal, iki sap kekik ve biraz limon suyunu kaynatın. Enginar köklerini süzün ve hazırlamış olduğunuz karışımın İçinde biraz pişirip çıkarın.

Böğürtlen:
Bol bol böğürtlen yiyin. Böğürtlen sizi hem neşelendirir, hem de tok tutar. Kan şekerinizin yükseleceğinden korkmayın. Çünkü böğürtlenin içeriğindeki doğal şekerler kan şekerini etkilemez.

Armut:
Kahvaltıda armut yiyin. Armudu rendeleyin ve yulafa katın. Bu karışıma biraz da yoğurt ekleyin. Armudun içeriğindeki früktoz uzun süre açlık hissetmemenizi sağlar.


Limonla cilt güzelliği
Limon, yağlı ciltler için ideal bir temizleyicidir. Çünkü limonun sıkılaştırıcı bir etkisi vardır. Tarifini vereceğimiz yüz losyonu, yüzdeki siyah nokta ve sivilcelere karşı en ideal losyondur. Bunun için 30 gr. limon suyunu 30 gr. bal ve 200 gr saf suyla karıştırın ve bu karışımı bir cam şişesinin içine koyun.

Hazırladığınız bu losyonu sabahları ve akşamları, bir pamuğa damlatarak yüzünüze sürün. Böylece hem temiz hem de canlı bir cilde sahip olacaksınız. Ancak yüzünüze bu karışımı sürdükten sonra en az iki saat güneşe çıkmamaya dikkat edin. Aksi halde yüzünüzde lekeler oluşur.


Yüzü canlandıran maskeler
* Az yağlı yoğurda 5 damla limon suyu katın. Yüzünüzü temizledikten sonra bu maskeyi sürün ve 15 dakika bekleyip yıkayın.

* Avokadonun yarısını püre haline getirin, içine bir tatlı kaşığı limon suyu katın ve bir yumurta akını iyice çırptıktan sonra ekleyin. Cildiniz kuru ise birkaç damla badem yağı da koyun. Karışımı yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra su ile temizleyin.

* 100 gr yulaf ezmesi, 1 limon suyu ve bir yumurta akını karıştırdıktan sonra ortaya çıkan karışımı, maske halinde yüzünüze yayın. 10 dakika bekleyin. Bu maske cildinizi gerginleştirecektir.


Kolalı ve gazlı içeceklere doğal alternatif...
Meyankökü şurubu
Sıcak yaz günlerinde aşırı terleme sebebiyle vücudun sıvı ve mineral dengesi bozulur. Uzmanlar özellikle yaz aylarında bu dengeyi korumak için meyankökü, kuşburnu, demirhin, vişne şurubu ve limonata gibi tabi içeceklerden yararlanmasını tavsiye ediyor.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümünden Yrd. Doç. Dr. Yüksel Kan da, yılın her döneminde kaynatılarak suyu içilen tıbbı ve aromatik bitkilerin, özellikle yaz döneminde tüketilmesinin mineral dengesi açısından çok yararlı olduğunu belirtiyor.

Doç. Dr. Yüksel Kan, özellikle meyankökü şurubunun sıcak yaz günlerinde serinlemek ve vücudun sıvı-mineral dengesini korumak için ideal olduğunu vurguluyor. Meyankökü’nden lezzetli ve sağlıklı şurup elde etmek son derece kolay bunun için Meyankökü’nü bir miktar su ile iyice yumuşayınca kadar kaynatırıyoruz. Süzgeçten geçirdikten sonra elde ettiğimiz marmelatı 1’e 1 ya da 1’e 2 oranında suyla karıştırıp, buzdolabında soğumaya bırakıyoruz. Sonra da isteğe göre içine belli bir oranda şeker karıştırılıp içilebilir. Yani çok kısa sürede, basit bir şekilde kendimiz ve ailemiz için bol miktarda sağlıklı bir yaz içeği imal edebiliriz.

Meyankökü şurubu, yaz aylarında kolalı ve gazlı içeceklere doğal ve daha sağlıklı bir alternatiftir. Ayrıca meyankökün’de bulunan antioksidan maddeler, vücutta hastalık yapan patojenleri de etkisiz hale getirir. Bunun yanında mineral deposu olduğu için yazın terlemeyle vücudun yoğun şekilde kaybettiği minerallerin geri alınmasını sağlar. Selenyum gibi aktivite verici ve vücut direncini artırıcı maddeler de bu harika içecekle alınmış olur. (10 Haziran 2007)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.