Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Üzüm; tek başına eczane gibi

Variste beslenmeye dikkat

Vitamin deposu Kapari

Vitamin deposu otlar

Vitaminlerle kendinizi zehirlemeyin!

Vücudun yazlık bakımı ve sivilceler

Vücut ağrılarına tabii çözümler

Yaban marulu ve faydaları

Yaban mersini, tarçın ve bal

Yaramaz çocuklar ve sindirim problemi

Yaşlılar için tabii doping

Yaşlılıkta beyne böğürtlen dopingi

Yavşan otu şekeri düşürüyor

Yaz meyvelerinin kıymetini bilin

Yaz zatürresine dikkat

Yazın çocuğunuzu cilt kanserinden koruyun

Yeşil çay ve doğal maskeler

Yılan sokmasına dikkat

Yoğurt alerjiye dur diyor

Zayıflamak için iştah kesen yiyecekler


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Yaşlılar için tabii doping

Yaşlılık yıllarında insanlar, çabuk yorulurlar. Ve yorgunluklarını da üzerlerinden çabuk atamazlar. Bugün, onlara enerji ve dinçlik verecek, yaşlılık yıllarını sağlık ve mutluluk içinde geçirmelerini sağlayacak bazı formüller vermek istiyoruz:

- 2 su bardağı üzüm sirkesine 3 tane orta boy rendelenmiş kuru soğan ve 3 baş ezilmiş kuru sarımsak konur. 24 saat bekletildikten sonra bu karışıma yarım kilo kadar süzme bal ilave edilir. Hafif ateşte 5 dakika ısıtıldıktan sonra süzdürülerek bir başka kaba alınır. Bu karışım bir kavanoz içinde ve serin bir yerde muhafaza edilir. Günde 3 defa bu karışımdan 2-3 çorba kaşığı içilir.

- 2 su bardağı taze sıkılmış limon suyuna 1.5-2 baş soyulup ezilmiş sarmısak konur. Temiz bir kavanoza, boşaltılıp serin bir yerde 20-25 gün bekletilir. Öğlen ve akşam yemeklerinde, bir çay bardağı ılık suya bir çorba kaşığı karıştırılıp içilir.

Ayrıca her gün bol bol yeşillik yemek; her gün bir su bardağı kiraz suyu veya keçi sütü içmek; bol bol havuç, turp, enginar, ıspanak, patates, maydanoz, sarmısak, soğan, beyaz peynir, yumurta, balık ve meyve yemek, içki ve diğer kötü alışkanlıklardan uzak durmak, mümkün olduğu kadar yürüyüş yapmak çok yararlı olmaktadır.

Şu formüller de insanlara her zaman dinçlik ve gençlik verir:

- 4 bardak suya, bir su bardağı dolusu kızılcık konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Suyuna bir su bardağı süzme bal ilave edilip iyice karıştırılır. Sabahları ve akşamları birer kahve fincanı içilir.

- 3 çorba kaşığı dövülmüş havlıcan, 3 çorba kaşığı dövülmüş zencefil, 3 çorba kaşığı dövülmüş Antep fıstığı ve 1 çay bardağı toz şeker (veya süzme bal) karıştırılır. Sabah ve akşam yatmadan önce bir çorba kaşığı yenir.

- 1 litre suya bir tutam su teresi veya ıspanak, 3 çorba kaşığı rendelenmiş havuç, bir tere orta boy doğranmış kereviz, 3 tane de doğranmış patates konur. 10-15 dakika kaynatılarak süzülür. Elde edilen sudan günde 3 kere birer çay bardağı içilir.

- 1 litre (4 bardak) suya 2 çorba kaşığı kuşburnu ve 2 çorba kaşığı üvez yemişi konur. 5 dakika kaynatıldıktan sonra 10 dakika da demlenmesi için beklenir. Daha sonra süzülür. Soğuduktan sonra elde edilen suyun içine bir kahve fincanı süzme bal ilave edilerek karıştırılır. Serin bir yerde saklanan bu karışımdan günde 3 kere birer kahve fincanı içilir.


Ot deyip geçme

Eşekkulağı
Nemli çayırlarda yetişen ve yaklaşık 70-100 cm arasında boyu olan bir bitkidir. Çan şeklinde, mavi veya mor, bazen sarı veya pembe çiçekleri vardır. “Karakafes” ve “Mayasılotu” gibi isimleri de olan eşekkulağı, bahar ve yaz aylarında toplanıp kurutulur. Bitkinin kökünden yapılan merhem ağrıları dindirir. Yanıkların ve yaraların çabuk kabuk bağlamasını sağlar. Eşekkulağı kökünün kaynatılması ile elde edilen su içildiğinde bronşite, zatülcenbe ve romatizmaya çok iyi gelir. Ağızda gargara yapıldığında boğaz iltihaplarını ve anjini iyileştirir, göğsü yumuşatır.


Civan perçemi
Kandil çiçeği, binbir yaprakotu, yaraotu ve kaysum gibi isimleri olan civan perçemi, dalı, yaprakları ve çiçekleri kullanılan bir bitkidir. Çok güzel kokusu olan civan perçeminin faydaları ise şunlardır:

Hazımsızlığı ve kansızlığı giderir.

Kanı temizler, haşlanıp suyu içilirse, adet gecikmelerinde ve basur memelerinin iyileşmesinde çok faydalıdır.

Balgam söktürür, soğuk algınlığı ve öksürüğü tedavi eder.

Kurutulmuş civan perçeminden yapılan çaydan günde iki büyük fincan içildiğinde mesane ve böbrek rahatsızlıklarına çok iyi gelir.


Cildinize yasemin güzelliği
Pürüzsüz, sağlıklı ve yumuşak bir cilde sahip olmak elinizde. Bunun için yapmanız gereken çok basit... Öncelikle cilt temizliğine çok dikkat edeceksiniz. Aşırı makyajdan kaçınacaksınız. Çünkü aşırı makyaj cildi çok yorar ve çabuk yaşlanmasına sebep olur.

Ayrıca yasemin çiçeği ile hazırlayacağınız basit formül, cildinizi yumuşacık yapacaktır:

4 su bardağı suya, 2 avuç (50 gram kadar) yasemin çiçeği koyun. Su yarıya ininceye kadar kaynatın. Sonra suyun üzerinde toplanan farklı renkteki tabakayı çalkalamadan bir kaşıkla alıp bir şişeye doldurun. Her gece yatmadan önce bu suya batırılmış pamukla yüzünüzü güzelce silin. (Suyu bolca sürün). Sabahleyin ılık suyla yıkayıp yumuşak bir havluyla kurulayın.

Birkaç gün sonra cildinizin yumuşacık olduğunu fark edeceksiniz. (15 Ağustos 1999)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.