Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Üzüm; tek başına eczane gibi

Variste beslenmeye dikkat

Vitamin deposu Kapari

Vitamin deposu otlar

Vitaminlerle kendinizi zehirlemeyin!

Vücudun yazlık bakımı ve sivilceler

Vücut ağrılarına tabii çözümler

Yaban marulu ve faydaları

Yaban mersini, tarçın ve bal

Yaramaz çocuklar ve sindirim problemi

Yaşlılar için tabii doping

Yaşlılıkta beyne böğürtlen dopingi

Yavşan otu şekeri düşürüyor

Yaz meyvelerinin kıymetini bilin

Yaz zatürresine dikkat

Yazın çocuğunuzu cilt kanserinden koruyun

Yeşil çay ve doğal maskeler

Yılan sokmasına dikkat

Yoğurt alerjiye dur diyor

Zayıflamak için iştah kesen yiyecekler


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Vücudun yazlık bakımı ve sivilceler

Özellikle kalp kaslarını besleyerek bedenimizin bu yorgun makinesini kuvvetlendiren üzüm, vücudun kan üretimini de artırır

Sebze ve meyve türü gıda maddelerinin çeşitliliği açısından son derece şanslı bir ülkeyiz. Tropikal iklim bölgelerinde üretilen özel meyveler dışında hemen hemen her türlü meyve ülkemizde de üretilmektedir. Bunlardan biri de, şu günlerde sofralarımızdan eksik olmayan üzümdür.

Bir bitki uzmanı tarafından “vücudun yaz bakımını yapan mükemmel bir meyve” olarak tanımlanan üzüm; özellikle kalp kaslarını besleyerek bedenimizin bu yorgun makinesini kuvvetlendirir. Ayrıca kan üretimini artırır ve kandaki zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlayarak temizler.

Bedensel ve zihinsel yorgunlukların giderilmesini sağlar. Yüksek tansiyonu düşürür. Karaciğer ve dalak hastalıklarında, mide ülseri, gastritte, romatizma ve mafsal iltihaplarının tedavisinde çok faydalıdır.

Kabızlığı giderir. Şişmanlıktan şikayet edenlerin kilo vermelerini kolaylaştırır. Hamilelerin mide bulantısını önler. Ateşli ve iltihaplı hastalıklarla ameliyatlardan sonra nekahet devresinin kolayca atlatılmasına yardımcı olur. Böbreklerdeki kum ve taşların düşürülmesine yardım eder. Üzüm cildimiz için de çok faydalıdır.

Sivilceleri dert etmeyin
Ergenlik çağında hemen hemen herkesin canını sıkan, ancak bazı insanlar için ergenlik sonrasında da bir türlü çözüm bulamadıkları problem olma özelliğini sürdüren sivilceleri asla sıkmamak gerekir. Bu tür problemi olanların baharatlı yiyeceklerden ve fındık-fıstık gibi yağlı kuruyemişlerden uzak durması gerekiyor.

Ayrıca; çörekotu, şahtere, ısırgan otu ve ekşi nar suyu ile hazırlanacak basit formüller de uygulanabilir:

- 10 bardak suya 2 avuç ısırgan otu konur. 15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülen suyla sivilceli bölgeler yıkanır. Isırganlı suyu banyo suyuna karıştırıp yıkanmak da vücudun diğer bölgelerindeki sivilceler için faydalıdır.

- Bir litre suya 2 tutam şahtere konur. 15 dakika kaynatılıp süzülür. Günde 3 kere birer fincan içilir.

- 2 çorba kaşığı çörekotu bir litre suya konup 10-15 dakika kaynatılır. İnce bir tülbentten süzülen suya batırılan pamukla sivilcelerin üzerine kompres yapılır.

- Bir su bardağı ekşi nar suyu ile yarım su bardağı sirke karıştırılır. Bu suya batırılan pamukla, sivilcelerin üzerine kompres yapılır. Sivilcelerin üzerine hafifçe ezdirilmiş lahana yaprağı koymak da çok faydalıdır. (25 Temmuz 1999)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.