Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Sağlıklı yenidoğanlarda sarılık

Sarılığın tipleri nelerdir

Sarılık nasıl tedavi edilir

Ses kısıklığı nedir

Sıcaklar ve yemek yememe

Sıcaklara dikkat

Sıcaklarla ilgili pratik öneriler

Suçiçeği ve korunma

Sünnet hakkında her şey

Sütünüz yetiyor mu?

Televizyon faydalı mı zararlı mı?

Tetanostan korkun

Tuvalet eğitimi

Uçak yolculuğu hakkında

Uçakla ilgili pratik bilgiler

Uykusuz geceler

Yabancı cisim şüphesinde ilk yardım

Yabancı cisimlere dikkat

Yemek savaşlarına son -1 ,2-

Yemek yeme eğitimi


1 2 3 4 5 6 7 8

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Ayakkabı seçimi

Seçilen ayakkabı bebeğin hareketlerini kısıtlamamalı ve bazı kriterler göz önüne alınarak ayakkabı alınmalıdır.

Ayakkabının bilek kısmı ne kadar yüksek olursa, emniyeti ve ayağından çıkmaması garantiye alınmış olur. Topuk alçak olmalı, bebeğin ayağına tam oturmasına dikkat edilmelidir. Ayakkabının derisi yumuşak olmalı, şekli ayak ve parmakların şekline uyum sağlamalıdır. Parmakların uç kısmıyla ayakkabının ön kısmı arasında yaklaşık 1 santim boşluk olmalı ancak ayakkabı geniş olmamalıdır. Ayağın ayakkabı içinde öne arkaya hareketine izin vermemeli ve ayak bağlanmış bir ayakkabıdan çıkmamalıdır. Ayak anotomisine uygun olmayan ayakkabılar çeşitli ayak deformasyonuna yol açabilir.

Bebeğinize gün içersinde yüzde yüz pamuklu ya da yün çoraplar giydirebilirsiniz. Fazla yürümemesi kaydıyla, otururken ya da mama yerken çorap giydirip onun minik ayaklarını rahatlatabilirsiniz. Bebeğiniz büyüdükçe bağımsız olmak, kendi giyip çıkartacağı ayakkabılar almanızı ister. Fakat bu tür bağcıksız ayakkabılar ayağının dönmesine ve omurga problemlerine neden olabilir. Bebek yürümeyi başardığında kasları iyice gelişir, bileğine engeller koymanıza gerek kalmaz. Rahat, yüksek olmayan, burnu rahat bir ayakkabı alınabilir.

Yüksek, bilek kısmı dize kadar uzayan ayakkabılar kesinlikle tavsiye edilmez.

Küçük bebeklerin ayaklarında genellikle düztaban görünümü vardır. Ancak bebeklik dönemindeki düztabanlık, ayağın iç yanındaki yağ dokusunun o dönemde fazla olmasından kaynaklanır ve yanıltıcı bir görünümdür. Yüzde 70-80’inin ayakları normale döner. Üç yaş civarında da bu görünüm kaybolur. Eğer doktor tarafından gerekli görülürse eklentili ayakkabı kullanılabilir. Sadece ortopedistin gerekli gördüğü çocuklar ortopedik ayakkabı giyebilir. Bebeklerin ayaklarının hızla büyümesi nedeniyle ayakkabısının belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekir. (02 Ocak 2004)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.