Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Kuzukulağı ve cildinize göre bakım

Lahananın bilinmeyen faydaları

Limonun faydaları

Makarna ile kilo verin

Maydanozun faydaları

Melissa çayı iç rahat uyu

Meme kanserini lif ve posayla önleyin

Meyve ne zaman yenir

Meyve ve sebze suyu

Mısırın faydaları ve renkli lens

Mısırın püskülü ve yaban çileği

Mide gazlarından bitkilerle kurtulun

Mide kanseri ve saçlarda dökülme

Mide şişkinliği ve bulantı

Mide ve bağırsak gazının ilacı Tarçın

Muşmula ve Selülitler

Mutfağımızdaki doktor Kekik

Mutluluk veren besinler

Nanenin faydaları

Nar, bol salata ve maskeli güzellik


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Mısırın püskülü ve yaban çileği

Mısırın en bol olduğu günleri yaşıyoruz. Her köşebaşında bir mısır satıcısına rastlamak mümkün. Benzersiz lezzetinin yanı sıra, faydaları saymakla bitmeyecek kadar çok olan mısırın, sadece taneleri değil püskülleri de şifa kaynağı. Dünyanın nemli ve ılıman iklime sahip hemen her yerinde yetişen mısır, ülkemizde özellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde yaygın olarak üretilmektedir. Amerika kıtasının bütün yerlilerince (Aztekler ve Kuzey Amerika yerlileri) kutsal olarak kabul edilen bir gıda maddesidir.


Faydalarına gelince;

* Yüzde 18.3 gibi yüksek oranda lif içerir. Bu yüzden kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar ve kabızlığı önler, alınan posa miktarı artıkça koroner kalp hastalığı riski de azalır.

* A, B2, B6 ve E vitaminleri ile protein, kalsiyum, demir ve fosfor yönünden son derece zengin bir gıda maddesidir.

* İçeriğindeki yüksek karbonhidrat miktarı sayesinde enerjinize enerji katar.

* İçeriğindeki doymamış yağ, kandaki kolesterol düzeyinin kontrol edilmesine yardımcı olduğu için kalp ve damar sağlığına faydalıdır.

* A vitamini bakımından zengin olduğu için gözlere, kemiklere, diş ve böbreklere çok yararlıdır.

* Sağlık sektöründe ise mısır nişastası, ilaç yapımı ve C vitamini üretiminde kullanılır.


Böbrek taşları için birebir...
Mısır koçanının üzerinde püskül denilen ipliksi maddeler bulunur. Bunlar gerçekte bitkinin şekil değiştirmiş çiçekleridir. Mısır püskülleri, hem çok iyi bir yatıştırıcı, hem de bulunmaz bir idrar söktürücüdür. Terkibinde glikoz, maltoz gibi şekerler, steroller ve bol miktarda potasyum tuzu bulunan mısır püskülü; mide, bağırsak ve idrar yolları için, en küçük bir sakınca görmeden, rahatlıkla kullanılabilir.


Hazırlanması çok kolay
Bu püsküller en zorlu böbrek ve idrar kesesi taşlarını harekete geçirir, romatizma ve gut hastalıkları sancılarını yatıştırır. Kum veya taş sancısı başladığında, bol bol idrara çıkmak, bu dayanılmaz acılardan bir an önce kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Bu konuda mısır püskülü çayı, mükemmel bir çözüm yoludur. Üstelik hazırlanması da son derece kolay; iki tutam veya bir avuç mısır püskülünü bir litre suya atın ve 15 dakika kadar kaynatın. Süzdükten sonra elde edeceğiniz çaydan, günde 5-6 çay fincanı içebilirsiniz. İçerken içine bir parça şeker atıp tadlandırabilirsiniz.

İdrarı çoğaltarak organizmayı temizleyen mısır püskülü, toksinleri dışarı atmaya da yardımcı olur. Karaciğer ve kalp çalışmalarını düzenler. Beyin dahil tüm organların verimlerini artırır. Yalnız idrar yolları hastalıkları için değil, zehir üretici, özellikle iltihaplı hastalıklara karşı gelmesiyle de doktorların değerli ve önemli bir yardımcısıdır.


Yaban çileği vitamin deposu
Doğada kendiliğinden yetişen ve normal çileğe oranla daha küçük olan yaban çileği, hem vitamin deposudur, hem de bazı hastalıklara yol açan virüsleri öldürücü etkisi vardır. Uzmanlar da, yaban çileğinin bağışıklığı güçlendiren ve besin değeri yüksek bir meyve olduğunu belirtiyor. Yaban çileğinin çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etki taşıdığı ifade edildi.

Halk arasında dağ çileği olarak da bilinen yaban çileği, C vitamini açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda ishale yol açan bazı mikroorganizmaları durdurma özelliğine de sahiptir. Vücuttaki serbest radikallerin, dışarı atılmasına da yardımcı olur. Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. Damar tıkanmalarını önler. Kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler içerir. İdrar söktürücü, romatizma ağrılarını azaltıcı etkisi vardır. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür.


Cilde patates canlılığı
Yazın kavurucu sıcağından yorgun düşen ve yoğun ter sebebiyle tahriş olma noktasına gelen cildinizi yeniden canlandırmak ve eski parlaklığına kavuşturmak için patates, süt ve yumurta ile hazırlayacağınız maskeden yararlanabilirsiniz. Üstelik ihtiyacınız olan malzemeler bir evde her zaman bulunabilen şeyler. Tabii, hazırlanması ve uygulanması da son derece kolay.

* Bir adet haşlanmış patates soyulup, iyice ezilir. Üzerine bir su bardağı çiğ süt ile bir çiğ yumurtanın sarısı konur. İyice karıştırıldıktan sonra ısıtılır. Ilık ılık sürülür. 20 dakika beklendikten sonra, önce sıcak sonra soğuk suyla yıkanıp, yumuşak bir havluyla kurulanır. (19 Ağustos 2007)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.