Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Hepatit B hakkında merak ettikleriniz

İdrar yolu enfeksiyonu

İlk adım ayakkabısı

İlk adımlar

İlk tebessüm ilk gülücükler

İlk yardım

İlkler çok önemlidir

İnek sütünün sakıncaları

İnmemiş testis nedir

İshalli çocuğun beslenmesi

İştahla ilgili birkaç öneri

İştahsız çocuk karşısında ne yapılabilir

Kaka kaçırma bir problemdir

Kan uyuşmazlığı nedir

Kansızlık

Kansızlıktan korunma

Kekemelik

Kış aylarında bebeklerin giyimi

Kış aylarında giyim

Kış aylarında kıyafet seçimi


1 2 3 4 5 6 7 8

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Uçakla ilgili pratik bilgiler

1- Ev ortamında giyilen kıyafetlerin giyilmesi çocukların huysuzlanmalarını önler, kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlar.

2- Eğer yaramaz bir çocuğunuz varsa havaalanındaki kalabalıkta kaybolmasını önlemek için kolay fark edilen canlı renklerde giysiler giydirmenizi öneririz.

3- Uzun yolculuklarda yanınızda en sevdikleri birkaç oyuncak, boyama kitapları ve kalemleri, masal kitapları bulundurmanızda şaşırtıcı faydalar görebilirsiniz.

4- Uçakta verilen yiyecek ve içecekleri yok sayarak çocukların en sevdikleri içecek ve yiyeceklerden ihtiyacı kadar almanızda fayda vardır.

5- Biberonla beslenen bebekler için kısa süreli uçuşlarda en az 2, uzun süreli uçuşlarda da 3 temiz biberon bulundurmalısınız. Uçakta biberon sterilizatörü bulmak genellikle mümkün olmaz.

6- Yeterince alt bezi ve ıslak mendil bulundurmanız şarttır. Eğer kabin memurlarından yardım istenirse uçağın tuvaletleri bez değişimi için uygun hale getirilebilir. Koku ve hijyen açısından kabinde alt değiştirmek önerilmez.

7- Uzun süreli uçuşlarda yolculuktan 1 saat öncesinde ve her 6 saatte bir olmak üzere bir soğuk algınlığı veya alerji şurubunun kullanılması çocukların rahatlamalarını ve sakinleşmelerini sağlar.

8- Uçuş saatinin çocuğun günlük uyku saatlerine denk gelmesi yolculuğun daha kolay geçmesini sağlar. Ancak uyku öncesi huzursuzlanmaları en aza indirmek ve uyku sırasında kulaklarda basınç hissetmemeleri için yaşlarına uygun dozlarda soğuk algınlığı için kullanılan şuruplardan vermek çok işe yarar.

9- Eğer mümkün olursa büyük uçaklarda uçmak daha konforludur. Çünkü kabin içi basınç değişikliklerini daha az hissederler ve daha az huzursuzlanırlar.

10- Havaalanında bagaj teslimi sırasında herkes aceleyle eşyasını alıp bir an önce çıkmak ister. Bu telaşlı ortamda görevli yük taşıyıcılardan yardım istenmelidir.

11- Uçuş sonrasında da her zaman olduğu gibi bol sıvı tüketilmesi çocukların daha kolay adapte olmalarını sağlar. Özellikle varılan yerde aşırı sıcak hava varsa sıvı tüketimi çok daha fazla önem kazanır. Giysiler de gidilen yerdeki hava durumuna uygun olarak en kısa sürede değiştirilmelidir.
(21 Haziran 2008)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.