Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Hepatit B hakkında merak ettikleriniz

İdrar yolu enfeksiyonu

İlk adım ayakkabısı

İlk adımlar

İlk tebessüm ilk gülücükler

İlk yardım

İlkler çok önemlidir

İnek sütünün sakıncaları

İnmemiş testis nedir

İshalli çocuğun beslenmesi

İştahla ilgili birkaç öneri

İştahsız çocuk karşısında ne yapılabilir

Kaka kaçırma bir problemdir

Kan uyuşmazlığı nedir

Kansızlık

Kansızlıktan korunma

Kekemelik

Kış aylarında bebeklerin giyimi

Kış aylarında giyim

Kış aylarında kıyafet seçimi


1 2 3 4 5 6 7 8

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Kış aylarında bebeklerin giyimi

Bebeklerde deri altı yağ tabakası henüz tam oluşmadığından vücut sıcaklıklarını tam dengeleyemezler. Kısa süreli de olsa soğukta kaldıklarında vücut sıcaklıkları hızlıca düşer. Düşük doğum ağırlıklı doğan bebeklerde durum daha da önemlidir. Bu yüzden onların vücut ısılarını sık sık kontrol etmek gerekir. Genel olarak yetişkinlerin giyiminin bir kat fazlası olarak belirtilen bebek giyiminde gerekirse bir battaniye de kullanılabilir.

Bebeğin vücut ısısının yeterli olup olmadığından emin olmak için en iyi yöntem ateşini ölçmektir. 35 derecenin altında ise problem var demektir. Hemen sıcak bir ortamda destekleyerek ısıtmalısınız. Odanın sıcaklığını artırmak, giyimini kalınlaştırmak veya sizin teninizin sıcaklığını hissetmesini sağlamak yapılabilecekler arasındadır.

Bebeğinizi arabasıyla dolaştırırken, arabanın içine koruyucu ve soğuğu önleyici bir örtü, battaniye serebilirsiniz. Ayrıca bebeğin üstüne de bir battaniye gerekir. Yağmurlu ve rüzgârlı havada arabanın koruyucu kılıfını kullanın. Bebeğin arabada uzun süre uyumasına izin vermeyin. Ayrıca çok nemli havalarda bebeğinizle çok fazla dışarıda kalmayın. Çünkü havadaki sayısız su damlacığı bebeğinizin giysilerini nemlendirebilir. Bu da bebeğin üşümesine yol açar. Ayrıca şiddetli rüzgâr bebeğin çok çabuk üşümesine yol açar. Çocuğun yüzünde soğuktan kaynaklanan çatlaklar, kızarıklıklar oluşabilir.

Soğuk yanığı ve döküntü kış aylarında bebek ve çocuklarda sıkça görülür. Pullanma, çatlama, kızarma, kaşıntı en belirgin bulgulardır. Bunları en aza indirmek için, mümkün olduğunca soğukta kalmayın ve soğukta kalmak zorundaysanız koruyucu ürünler kullanın. (23 Aralık 2007)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.