Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Egzama nedir?

Ek gıdalara geçiş

Emzik hakkında bazı gerçekler

Emziren annenin beslenmesi

Emzirme

Evcil hayvanlar hakkında

Evdeki tehlikelere dikkat

Flor uygulamaları

FMF nedir ve nasıl teşhis edilir

Formül Mamalar

Gece altını ıslatma

Geç konuşmak

Geniz eti hakkında

Göbek fıtığı

Grip hakkında her şey

Guatr hakkında

Güneş ışınlarına dikkat

Güzel yenidoğanlar

Hâlâ grip aşısı olmadınız mı?

Hayali arkadaş


1 2 3 4 5 6 7 8

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Hâlâ grip aşısı olmadınız mı?

Her yıl dünya nüfusunun %10-20’sinin hastalanmasına ve özellikle risk grubundaki çocuk ve erişkinlerin hayatını kaybetmesine neden olan grip, havaların soğumasıyla birlikte artık sıklıkla görülmeye başlandı.

Grip virüsü kendisini sürekli değiştirdiği için ve tüm dünyada ciddi salgınlara ve kayıplara neden olduğu için Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yakından takip ettiği birkaç önemli virüsten birisidir. Grip virüsü ve oluşturduğu salgınlar tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de grip taraması ile takip edilmektedir.

Grip salgınları ülkemizde son beş yıldır yürütülen grip taraması verilerine göre sıklıkla aralık ayı sonu, ocak ayı başında başlamakta ve mart sonuna kadar devam etmesi beklenmektedir.

Geçtiğimiz yıl dolaşmaya başlayan Fujian grip virüsünün bu sene de dolaşmaya devam etmesi ve geçen sene olduğu gibi özellikle çocuklarda yaygın enfeksiyona sebep olması beklenmektedir.

2004-2005 sezonu grip aşıları geçtiğimiz yıl dolaşmaya başlayan ve bu yıl içinde de büyük salgın yapması beklenen yeni Çin Gribi olarak tanınan “Fujian” virüsünü içermektedir.

Geçtiğimiz yıl yaşadığımız ağır grip sezonunun da etkisi ile, çocuklarda gribin ciddi seyri ve ağır sonuçları da göz önüne alınarak, bu yıldan itibaren (2004), Bağışıklama konusunda dünyanın en önemli otoritelerinden birisi olan ACIP (Bağışıklama Uygulamaları Öneri Komitesi) ve AAFP (Amerikan Aile Hekimleri Akademisi) ve AAP (Amerikan Pediatri Akademisi) tarafından grip aşısının 6 ay-2 yaş arasındaki tüm sağlıklı bebeklere mutlaka rutin olarak uygulanmasını önermiştir. Her yaş grubunda uygulanabilmektedir

Bebeğiniz 6 aylıktan büyük ve 3 yaşından küçük ise ilk kez aşılanması durumunda bir ay ara ile 2 yarım doz grip aşısı yapılmalıdır. Takip eden yıllarda tek yarım doz yeterli olacaktır. Çocuğunuz 3 yaşından büyük ve 8 yaşından küçük ise ve ilk kez grip aşısı yapılacaksa bir ay ara ile iki tam doz aşı yapılmalıdır. Takip eden yıllarda her yıl tek doz aşı uygulanması yeterli olacaktır. 8 yaşından büyüklere ise tek tam doz aşılama yeterli olmaktadır.

Grip aşınızı hâlâ olmadıysanız, daha fazla gecikmeden yapmanızı öneririz. (09 Aralık 2004)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.