Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Egzama nedir?

Ek gıdalara geçiş

Emzik hakkında bazı gerçekler

Emziren annenin beslenmesi

Emzirme

Evcil hayvanlar hakkında

Evdeki tehlikelere dikkat

Flor uygulamaları

FMF nedir ve nasıl teşhis edilir

Formül Mamalar

Gece altını ıslatma

Geç konuşmak

Geniz eti hakkında

Göbek fıtığı

Grip hakkında her şey

Guatr hakkında

Güneş ışınlarına dikkat

Güzel yenidoğanlar

Hâlâ grip aşısı olmadınız mı?

Hayali arkadaş


1 2 3 4 5 6 7 8

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Flor uygulamaları

Günümüzde tıp bilimlerinde koruyucu hekimlik önem kazanmıştır. Diş hekimliğinde de koruyucu hekimlik denilince akla dişlerin çürümesini önlemek gelir. Dişleri çürüğe karşı dirençli bir hale getirmek için florun topikal olarak zaman zaman uygulanması gerekmektedir.

Flor dişlerin çürümesini önleyen, dişlerin yapısını kuvvetlendiren bir elementtir. Flor diş macunlarının içinde bulunduğu gibi bazı besin maddelerinde ve sularda da bulunur. Fakat çocuklar çoğu zaman dişlerini fırçalamayı ihmal ettikleri ve içtiğimiz sularda flor elementi genellikle istenilen düzeyde olmadığı için dişlerinin çürüğe karşı direnç kazanabilmeleri için gereken yeterli floru almamış olurlar. Bu durumu bertaraf edebilmek için çeşitli diş kliniklerinde topikal flor uygulamaları yapılmaktadır.

Topikal flor tatbiki sadece diş hekimleri tarafından uygulanılabilen bir korunma yöntemidir. Topikal flor uygulaması özellikle dişleri çürümeye meyilli çocuklarda uygulanır. Bu sayede yeterli miktarda flor dişler üzerinde depolanır ve dişlerin yapısı güçlendirilerek çürüğe karşı dirençli hale gelinmiş olur. Topikal flor uygulaması gerekli durumlarda belli aralıklarla yapılırsa daha da etkili olmaktadır.


Flor damla veya tablet olarak da alınamaz mı?
Eczanelerde çok çeşitli flor içeren tablet veya damlalar olmakla beraber bunların sistemik olarak kullanılmaları pek uygun değildir. Ağızdan damla veya tablet olarak uzun süre kullanılan flor elementinin vücuda birikim yapabileceği, dişlerde sarı kahverengi lekelenmelere sebep olabileceğini biliyoruz. İstenmeyen etkilerinden dolayı flor sadece hekim kontrolünde ve belli sürelerle kullanılabilir. Bunun dışında kontrolsüz ve uzun süre kullanımı yan etkilerinden dolayı sakıncalıdır.

Çocuklarınızı en geç 3 yaşından itibaren mümkün olabilirse 6 ayda bir düzenli diş hekimi takibine getirmenizin çok faydalı olacağına inanıyor ve tavsiye ediyorum. Takip edilmekte olduğunuz çocuk hekiminiz gerekli görürse size uygun doz ve sürede flor içeren ilaçlardan önerecektir.
Lütfen çocuk hekiminiz veya diş hekiminizin bilgisi haricinde flor kullanmayınız.
(02 Eylül 2007)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.