Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Bugün elma yediniz mi?

Bulgurun faydaları ve yoğurt maskesi

Çatal-kaşıkla intihar etmeyin

Çay, kahve içme zamanı-Saç ve cilt bakımı

Çilek ve maya maskesi

Çinko eksikliği ve şalgam suyu

Çiriş otu, kolestrol ve hipertansiyon

Çocuklarda (tuz) uyarısı

Çocuklarda astım ve kayısı

Dağ meyveleri ve cilt problemleri

Damar sertliğine karşı çay

Doğru beslen başarılı ol

Doğru beslen kanseri yen

Doğru beslenerek tedavi olun

Doğru beslenin mideniz yanmasın

Domatesin bilinmeyen faydaları

Dökülen saçlar ve fazla vitaminin zararı

Elma evinizin doktorudur

Elma ile astım krizlerine son

Elma ve kuru cilt bakımı


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Bal ve tarçın ile gelen sağlık

Yapılan araştırmalarda, bal-tarçın ikilisinin; artritten çeşitli enfeksiyonlara, mide ve kemik kanserinden kalp hastalıklarına kadar birçok rahatsızlığa şifa olduğu tesbit edildi

Balın insan vücudu için faydalarını anlatmaya gerek gerek. Bu konuda zaten gazetelerde hergün bir şeyler yazılıyor. Ancak bal, vücuda faydalarının yanı sıra bir çok hastalık ve iyileşmesi zor yara için de önemli bir şifa kaynağıdır. Hatta antibiyotiklere direnç gösteren “MRSA” tipi mikropların da bal tedavisiyle iyileştirilebildiği tesbit edilmiştir.

Almanya’nın Bonn Üniversitesi’nde yara tedavisi üzerine çalışmalar yapan doktor Kai Sofka da, yaraların “bal tedavisi” ile iyiletirlmesi konusunda elde edilen başarıdan dolayı hayrete düştüğünü belirtmektedir. Balın, bazı baharatlarla karıştırılarak kullanılması ise etki alanını genişletmektedir. Bu baharatlardan biri de tarçındır. Yapılan araştırmalarda, bal-tarçın ikilisinin; artritten çeşitli enfeksiyonlara, mide ve kemik kanserinden kalp hastalıklarına kadar birçok rahatsızlığa şifa olduğu tesbit edilmiştir.İşte bal ve tarçınla hazırlanan bazı tedavi formülleri.


Artrit tedavisi
Yarım çay bardağı kadar bal ile bir çay bardağı ılık suyu karıştırıp üzerine bir çay kaşığı toz tarçın ilave ederek krem haline getirin. Bununla vücudun ağrıyan yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksiniz.

Bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık bal ve bir çay kaşığı toz tarçını eritip düzenli olarak sabah-akşam içerlerse, kronik artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler. Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir araştırmada; kahvaltıdan önce bir yemek kaşığı bal ve yarım çay kaşığı toz tarçını karıştırp içen 200 hastadan 73’ü bir hafta içerisinde şifa bulmuş, geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemeyen hastaların büyük kısmı da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır.


Mide ve kemik kanseri
Japonya ve Avustralya’da yapılan araştırmalarda, bal ve tarçın karışımı ile uygulanan tedaviler, mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur.

Bu tür kanserlere yakalanan hastalar, bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını karıştırarak bir ay süreyle düzenli olarak günde üç defa alırlarsa, tedavilerine büyük katkı sağlayacaktır.


Kalp hastalıkları
Bal ve tarçınla yapılan karışım, her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sürülüp yenirse, bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek damarları açacak ve hastaları kalp krizinden koruyacaktır. Bu uygulama ile daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci kriz riskinden de uzaklaşmış olacaklardır. Ayrıca bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.


Güzelliğiniz için doğal reçeteler
Günümüzde sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak, özellikle bayanların en çok ilgilendiği konulardan biridir. Sağlıksız beslenme ve olumsuz çevre şartlarından çok çabuk etkilenen cildin de ilgi ve bakıma ihtiyacı vardır. Bu bakımı, çok para harcamadan, doğal ürünlerle ve kolayca halledebilirsiniz. Bu doğal ürünlerin ucuz olmasının yanında hiçbir yan etkisinin olmaması ve alerji yapmaması da bir avantaj.


Salatalık maskesi

* Malzeme:
1 orta boy salatalık, 1 yumurta sarısı, 2 tatlı kaşığı süt tozu ya da, bir fincana yakın süt.

* Yapılışı:
Salatalığı, kabuklarını soymadan rendeleyin ve diğer malzemelerle birlikte mikserde iyice parçalayıp, karıştırın. Krem haline geldikten sonra yedirerek yüzünüze sürün. 20 dakika beklendikten sonra da ılık suyla temizleyin.


Yüz temizleme losyonu

* Malzeme:
1 kaşık biberiye, 2 kaşık kurutulmuş papatya çiçeği.

* Yapılışı:
Biberiye ile papatyayı, iki bardak suda 15 dakika kaynatın ve demlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra süzüp, pamuk kullanarak yüzünüzü bu karışımla yıkayın. Biberiye cildinizdeki mikropları öldürecek, papatya ise parlaklık kazandıracaktır.


Bel fıtığının tek çaresi ameliyat değil
Doktora başvurma sebepleri arasında, bel ağrıları ikinci sırada yer alıyor. Bu ağrıların en önemli sebebi ise bel fıtıklarıdır. Toplumda sık rastlanan bel fıtığında farklı tedavi seçeneklerinden biri de ameliyattır. Ancak bu seçenek, ilaç ve diğer yöntemlerin sonuç vermediği kesin olarak ortaya çıktıktan sonra denenmelidir.

Nöroşirürji Uzmanı Doç. Dr. Başar Atalay da “Manyetik rezonans görüntülemesinde fıtık tesbit edilen bütün hastaların ameliyat olması gerekmemektedir” diyor.

Doç. Dr. Atalay, ameliyat kararı için kriterleri şöyle anlatıyor:

“Hastada kuvvet veya his kaybı, refleks kaybı, yürüme zorluğu, idrar fonksiyon bozukluğu, cinsel fonksiyon bozulması varsa ve ağrı nedeniyle günlük hayatı çok ulumsuz şekilde etkileniyorsa ameliyatını tavsiye edebiliyoruz.” (11 Kasım 2007)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.