Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Bugün elma yediniz mi?

Bulgurun faydaları ve yoğurt maskesi

Çatal-kaşıkla intihar etmeyin

Çay, kahve içme zamanı-Saç ve cilt bakımı

Çilek ve maya maskesi

Çinko eksikliği ve şalgam suyu

Çiriş otu, kolestrol ve hipertansiyon

Çocuklarda (tuz) uyarısı

Çocuklarda astım ve kayısı

Dağ meyveleri ve cilt problemleri

Damar sertliğine karşı çay

Doğru beslen başarılı ol

Doğru beslen kanseri yen

Doğru beslenerek tedavi olun

Doğru beslenin mideniz yanmasın

Domatesin bilinmeyen faydaları

Dökülen saçlar ve fazla vitaminin zararı

Elma evinizin doktorudur

Elma ile astım krizlerine son

Elma ve kuru cilt bakımı


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Elma ve kuru cilt bakımı

Uzmanlar sağlıklı beslenmede elmanın sanılandan daha yararlı olduğunu ve bağırsak kanserine yakalanma riskini de azalttığını belirtiyorlar. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Sağlık Eğitimi Vakfı’nın hazırladığı aylık bültende bu konuda bir yazı yayınlandı. Yazıda; günlük yemek listelerinde sıkça yer alan bitkisel besinlerin vücut tarafından sindirilmeyen kısmı olan posanın, bağırsağın esnek olmasını sağladığı ve bağırsak kanserine yakalanma riskini azalttığı bildiriliyor. Bu sebeple uzmanlar, her öğünden sonra elma yenmesini öneriyorlar.

İçerisinde birçok mineral ve vitamin bulunduran elmanın faydalarını uzmanlar, şöyle sıralıyorlar:


Zayıflama rejimlerinde:

Elmada sadece 50 kalori vardır ve içinde bulunan petkinden dolayı doyurucudur. Zayıflamak için mükemmel bir meyvedir. Bu arada bol miktarda posa içeren hububat ürünleri, buğday ve arpa ekmeği, taze sebze, meyve ve baklagiller, düşük kalori içerdiklerinden dolayı şişmanlığı önler, kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler.


Kabızlık:

Öğle yemeğinden önce yenen bir elma, bağırsakta bakterilerin çoğalıp azalmasını ayarlamada rol oynar ve bu sayede kabızlığı önler.


Bağışıklık zayıflığı:

Elmadaki C vitamini vücudun savunma sistemini kuvvetlendirir. Bunun sonucu olarak soğuk algınlığı virüsleri vücuda giremezler.


Diş bakımı:

Yemeklerden sonra yenen elma çoğu zaman diş fırçalamaktan daha iyi etki yapar. Çünkü, elma çiğnenirken dişlerin arası çok iyi bir şekilde temizlenir.


Kandaki yağ:

Elmadaki petkin maddesi, zararlı LDL kolesterolünü düşürür, atardamarları koruyan iyi kolesterol HDL’yi yükseltir.


Kalp zayıflığı:
Elmanın içerdiği etkili maddeler arasında yeni keşfedilen Phenylalanin de vardır. Bu madde, vücutta bulunan ve kalbin çalışmasında destek olan Q enzimini faaliyete geçirir.


Demir eksikliği:

Demir, C vitamini ile birleştiğinde organizma tarafından mümkün olduğunca iyi şekilde alınır. Elmada her ikisi de bulunur.


Diğer faydaları

* Elmanın diğer faydalarını da şöyle sıralayabiliriz:

Sinirleri ve adaleleri kuvvetlendirir. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Hamilelerin bulantı ve kusmalarını azaltır. Hastalıkların çabuk geçmesini sağlar. İdrar söktürür. Vücutta biriken zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olur. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardım eder. Hazmı kolaylaştırır. Kanı temizler. Damar sertliği ve kalp krizlerini önler. Kandaki şeker miktarını düşürür. Şeker hastaları için faydalıdır. Dizanteri ve paratifoda iyileşmeye yardımcı olur. Bağırsak kurtlarının düşmesine yardımcı olur. Öksürüğü keser. Kompostosu ateşi düşürür. Susuzluğu keser. Uçukları geçirir. Cildin taze ve güzel kalmasını sağlar.


Hayat kaynağı vitaminler

* B6 vitamini eksikliği deride çatlamalara yol açıyor

B-6 vitamini sinirlerimiz, deri ve bağırsak hastalıklarına karşı koruyucu görevi üstlenen B-6 vitamini, aynı zamanda sinir ve kas hastalıklarının tedavisinde kullanılır. B-6 vitamininin eksikliği, deri ve bağırsak rahatsızlıklarıyla sinir hastalıklarına yol açabilir. Tavuk eti, balık, böbrek, karaciğer, süt, yumurta, buğday, mısır, pirinç kabuğu, patates, maya ve taze fasulye B-6 vitamini açısından oldukça zengin gıda maddeleridir.


Kuru ciltlere süt ve krem
Cilt bakımı, özellikle dış tesirlere açık olan el, yüz ve boyun bölgelerinin bakımı özel ilgi isteyen bir iştir. Cildinin çok kuru olduğundan şikayet eden “Dertli Gonca” rumuzlu okuyucumuza kuru cilt bakımı ile ilgili bazı tavsiyelerde bulunmak istiyoruz:

Yatmadan önce kuru cilt, yağı alınmış süte batırılan pamukla hafif hafif silinerek ıslatılır. 15 dakika bekledikten sonra ılık suya batırılmış pamukla silinip kurulanır. Sonra kremle masaj yapılır. Eğer bütün vücutta cilt aşırı kurumuşsa, bir miktar zeytinyağı karıştırılır. Elde edilen karışım ile tüm vücut ovulur. Ardından ılık su ile banyo yapılır veya 30 gram gülsuyu ve 400 gr. gliserin karıştırılarak banyo suyuna dökülür. (01 Mayıs 1999)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.