Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


0-3 yaş arası televizyon zararlı mı?

6’ncı Hastalık nedir

Ağız kokusu

Alerjik nezle

Alt ıslatma tedavisi

Alt ıslatmak hakkında

Altıncı Hastalık

Altını ıslatmanın sebepleri

Ani bebek ölümü

Anne sütü nasıl saklanmalı

Anne sütünü nasıl artırabiliriz

Anne sütünün saklanması

Antibiyotik kullanırken tekrar düşünün

Astım nedir

Aşılar ve hayatımızdaki yeri

Aşıların önemi

Aşılarla ilgili yanlış anlaşılmalar

Ateşli çocuğa yaklaşım

Ayakkabı seçimi

Bademcikler ve geniz eti


1 2 3 4 5 6 7 8

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Uçakla ilgili pratik bilgiler

1- Ev ortamında giyilen kıyafetlerin giyilmesi çocukların huysuzlanmalarını önler, kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlar.

2- Eğer yaramaz bir çocuğunuz varsa havaalanındaki kalabalıkta kaybolmasını önlemek için kolay fark edilen canlı renklerde giysiler giydirmenizi öneririz.

3- Uzun yolculuklarda yanınızda en sevdikleri birkaç oyuncak, boyama kitapları ve kalemleri, masal kitapları bulundurmanızda şaşırtıcı faydalar görebilirsiniz.

4- Uçakta verilen yiyecek ve içecekleri yok sayarak çocukların en sevdikleri içecek ve yiyeceklerden ihtiyacı kadar almanızda fayda vardır.

5- Biberonla beslenen bebekler için kısa süreli uçuşlarda en az 2, uzun süreli uçuşlarda da 3 temiz biberon bulundurmalısınız. Uçakta biberon sterilizatörü bulmak genellikle mümkün olmaz.

6- Yeterince alt bezi ve ıslak mendil bulundurmanız şarttır. Eğer kabin memurlarından yardım istenirse uçağın tuvaletleri bez değişimi için uygun hale getirilebilir. Koku ve hijyen açısından kabinde alt değiştirmek önerilmez.

7- Uzun süreli uçuşlarda yolculuktan 1 saat öncesinde ve her 6 saatte bir olmak üzere bir soğuk algınlığı veya alerji şurubunun kullanılması çocukların rahatlamalarını ve sakinleşmelerini sağlar.

8- Uçuş saatinin çocuğun günlük uyku saatlerine denk gelmesi yolculuğun daha kolay geçmesini sağlar. Ancak uyku öncesi huzursuzlanmaları en aza indirmek ve uyku sırasında kulaklarda basınç hissetmemeleri için yaşlarına uygun dozlarda soğuk algınlığı için kullanılan şuruplardan vermek çok işe yarar.

9- Eğer mümkün olursa büyük uçaklarda uçmak daha konforludur. Çünkü kabin içi basınç değişikliklerini daha az hissederler ve daha az huzursuzlanırlar.

10- Havaalanında bagaj teslimi sırasında herkes aceleyle eşyasını alıp bir an önce çıkmak ister. Bu telaşlı ortamda görevli yük taşıyıcılardan yardım istenmelidir.

11- Uçuş sonrasında da her zaman olduğu gibi bol sıvı tüketilmesi çocukların daha kolay adapte olmalarını sağlar. Özellikle varılan yerde aşırı sıcak hava varsa sıvı tüketimi çok daha fazla önem kazanır. Giysiler de gidilen yerdeki hava durumuna uygun olarak en kısa sürede değiştirilmelidir.
(21 Haziran 2008)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.