Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Ahududu kanserden koruyor

Akdeniz diyeti, yumurta ve sivilceli ciltler

Alerji mevsimi başlıyor

Anne sütü en değerli besin

Antioksidanlar ve göz alerjisi

Asmadaki sağlìk, üzüm

Aşure, vitamin ve protein deposu

Bakliyatın faydaları ve tedavi hattı

Bal ve tarçın ile gelen sağlık

Baş ağrıları

Baş ağrısı ve egzama

Başınız mı dönüyor? ANASON ÇAYI için

Beslenme şekli ve yaşlanmak

Beşikten mezara süt

Beyaz çay, ayva ve pekmez

Beyin sağlığı ve cildiniz için

Bir kilo ceviz, dört kilo bifteğe bedel

Bitkilerin ilaçlarla etkileşimine dikkat edin

Bronşit ilacı ve güzellik reçeteleri

Bronşit, ceviz ve zeytinyağı


1 2 3 4 5 6 7 8 9

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Bir kilo ceviz, dört kilo bifteğe bedel

Enerji deposu olarak kabul edilen cevizin bir kilogramı, 4 kilogram biftek, 10 kilogram tavuk ya da 14 kilogram patatesin sağladığı enerjiyi veriyor. Ceviz, bu yüksek besin değerinin yanı sıra kalp sağlığı açısından da son derece önemli bir gıda maddesidir. Bu anlamda uzmanlar tarafından “damarların burgusu” diye tanımlanan cevizin, her gün düzenli biçimde tüketilmesi halinde damar tıkanıklığını kesin olarak önlediği belirtildi. Her sabah kabuğunu kırarak taze taze yiyeceğiniz bir-iki ceviz damar sağlığınız için yeterli olacaktır.

YAĞ VE PROTEİN DEPOSU

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri uzmanı Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, diğer besinlere göre zengin yağ ve protein içeren cevizin tam bir sağlık kaynağı olduğunu belirterek şunları söylüyor: ‘’Ceviz, kilogram başına yaklaşık 7 bin kalori enerji verir. Bu da, 3 kilogram ekmeğin, 4 kilogram bifteğin, 10 kilogram tavuk etinin ya da 14 kilogram patatesin sağladığı enerjiye eşittir. Günlük 3 bin kalori enerjiye ihtiyaç duyan bir insan 400 gram ceviz içi ile bu ihtiyacının tamamını karşılayabilir. Ceviz doymamış yağ asitlerinden meydana geldiği için kolesterol ve damar sertliğinin önlenmesinde de önemli rol oynar. Ayrıca yüksek oranda E vitamini içerdiği için oksidasyonu önleyerek hücrelerin yaşlanmasını ve kanser oluşumunu engeller.”
Amerika’da yapılan araştırmalar da kalp damar sağlığına katkısını ortaya koyuyor. New Mexico Eyalet Üniversitesi öğretim üyelerinden Wanda Morgan; 4 hafta boyunca her gün düzenli olarak bir avuç ceviz yedirilen hastalarda kalp hastalığına sebep olan kötü kolesterolün yüzde 10 düştüğünün belirlendiğini açıkladı.

DİĞER FAYDALARI...

Sinirler için uyarıcı görevi yapan ceviz, içerdiği fosfor ve kalsiyum sebebiyle zihin yorgunluğunu giderir. Kemik ve dişleri güçlendirir. Magnezyum yönünden zengin olduğu için de kaslara güç verir ve rahatlatır. Bir burgu gibi damarları açar. Kansızlığı giderir. İshal ve dizanteriyi keser. Verem ve şeker hastalığında hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. Çok kuvvetli bir besin olduğundan fazla yememek gerekir. Cevizyağı, raşitizm ve sıracada faydalıdır. Kabızlığı giderir. Bağırsak solucanlarını düşürür. Derinin yanmasını önler.

Yeşil kabuğu ve yaprağı da şifa kaynağı

Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri uzmanı Prof. Dr. Seyit Mehmet Şen, cevizin yeşil kabuğunun ve yaprağının da sağlık açısından önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yeşil ceviz kabuğu çiğnenirse, dişlerin çürümesini yavaşlatmakta ve diş ağrılarını dindirmektedir. Yeşil kabuğun kaynatılmasıyla elde edilen su ile yapılacak gargara boğaz ağrılarına iyi gelmektedir. Kabuğun sıkılmasıyla elde edilen özsu, ishali durdurmak için kullanılacağı gibi, kaynatılıp sivilcelere sürülmesi de çok faydalıdır. Ceviz yaprağı kaynatılıp, suyu şekerli olarak içilirse, mide rahatsızlıklarına, idrar zorluğuna, öksürüğe, halsizliğe ve romatizmaya iyi gelmektedir. Kaynatılmış olan bu yaprak, el ve ayak donmalarında ağrıları dindirmektedir. Cevizin sert kabuğu yakılarak elde edilen kül dişlere sürülürse beyazlatıp, damakları kuvvetlendirmektedir. Cevizden çıkarılan yağ boğaz ağrısının tedavisinde de çok yararlıdır. Ceviz yağı, ayrıca karın ağrısı, mesane taşı ve tenyaya iyi gelmektedir.”

OT DEYİP GEÇMEYİN

Göğsü yumuşatıp öksürüğü keser

GÜVEY OTU

Tohumları kuşyemi olarak da kullanılan güvey otuna bazı yörelerde “farekulağı” denilmektedir. Kokusu güzeldir. Dallarının ucunda, küçük demetler halinde bulunan çiçekleri, beyazımtırak erguvan rengindedir. Yaz aylarında toplanıp, kurutulur. İçeriğinde; terpinol, terpinin vethymol gibi kokulu maddeler vardır. Faydalarına gelince: İştah açar, vücuda dinçlik verir. Nezleyi keser. Göğsü yumuşatır, öksürüğü giderir, balgam söktürür. Diş ağrılarını keser. Sinir bozukluklarını giderir. Görme zafiyetinde de faydalıdır. Midevi, yatıştırıcı ve spazm gidericidir. Yaralar için hazırlanan ilaçların bileşiminde vardır.

Böbrek taşları için birebir

AYI ÜZÜMÜ

Küçük, kırmızı renkli yemişleri olan, tüylü bir bitkidir. Halk arasında “ayı üzümü” veya “it üzümü” gibi isimlerle bilinen bitkinin içinde “hydrochinone” maddesi vardır. Ayı üzümünün faydalarını ise şöyle sıralayabiliriz: Kuvvet verir. İshali keser. İdrar söktürür ve idrar yollarını temizler. Ateşi düşürür. Böbreklerden çıkıp idrar yollarına inen taşların düşmesine yardım eder. Prostat büyümesinden kaynaklanan şikayetleri giderir.

AKLINIZDA BULUNSUN

Enfeksiyonlara doğal reçeteler

Üst solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılacak son derece yararlı bir formül. Gerekli malzemeler; Adaçayı, ıhlamur (özellikle yaprağı), ekinezya, kuşburnu, zencefil (toz veya ezilmiş), bal (şeker hastaları kullanamaz). Formülün hazırlanması ve kullanılışı ise şöyle. Önce ıhlamur yaprağı ve kuşburnunu 2 dakika kaynatın. Ocağı söndürdükten sonra içerisine adaçayı, ekinezya ve zencefili koyun. 15 dakika kadar demleyip süzün. Ilık ılık için.

Ülser için harika karışım

Civanperçemi, meyan kökü, kantaron otu ve kudret narı ile ülsere iyi gelecek harika bir karışım elde edebilirsiniz. Hazırlanışı da çok kolay: 3 su bardağı kaynar su içerisine birer tatlı kaşığı ezilmiş veya toz halinde civanperçemi, meyan kökü ve kantaron otu koyun, 20 dakika demleyin. Süzdükten sonra, sabah, öğlen, akşam aç iken bir su bardağı için. Ayrıca günde 1 defa aç iken bir kaşık kudret narı alın veya su ile için. Buna düzenli olarak 1 ay devam edilmelidir.

Enerji deposu olarak kabul edilen cevizin bir kilogramı, 4 kilogram biftek, 10 kilogram tavuk ya da 14 kilogram patatesin sağladığı enerjiyi veriyor. Ceviz, bu yüksek besin değerinin yanı sıra kalp sağlığı açısından da son derece önemli bir gıda maddesidir. Bu anlamda uzmanlar tarafından “damarların burgusu” diye tanımlanan cevizin, her gün düzenli biçimde tüketilmesi halinde damar tıkanıklığını kesin olarak önlediği belirtildi. Her sabah kabuğunu kırarak taze taze yiyeceğiniz bir-iki ceviz damar sağlığınız için yeterli olacaktır.
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.