Ana Sayfa Yap   |   Favorilere Ekle   |   
Arama:


Bütün Yazıları


Hepatit B hakkında merak ettikleriniz

İdrar yolu enfeksiyonu

İlk adım ayakkabısı

İlk adımlar

İlk tebessüm ilk gülücükler

İlk yardım

İlkler çok önemlidir

İnek sütünün sakıncaları

İnmemiş testis nedir

İshalli çocuğun beslenmesi

İştahla ilgili birkaç öneri

İştahsız çocuk karşısında ne yapılabilir

Kaka kaçırma bir problemdir

Kan uyuşmazlığı nedir

Kansızlık

Kansızlıktan korunma

Kekemelik

Kış aylarında bebeklerin giyimi

Kış aylarında giyim

Kış aylarında kıyafet seçimi


1 2 3 4 5 6 7 8

 
Yazı boyutunu büyütmek için      Yazıcı için

Kulak tüpü hakkında

Son yıllarda birçok çocuğa kulak tüpü takıldığını duymuşsunuzdur; ancak cerrahi tedavi, ilk tercih edilen tedavi yöntemi değildir.

Bakterilerin sebep olduğu orta kulak iltihaplarında antibiyotik tedavisi çoğu zaman başarılıdır.

Dekonjestan adı verilen ve soğuk algınlıklarında kullanılan ödem çözücü ilaçlar da, orta kulak sıvısının toplandığı durumlarda östaki borusunu açmak ve sıvının buradan boşalmasını sağlamak amacıyla sık olarak kullanılır. Alerji nedenli sıvı birikimlerinde de antialerjik ilaçlardan fayda görülebilir.

İlaç tedavisiyle orta kulak iltihabı ve orta kulak sıvısı düzelebilir; ancak östaki borusunun yetersiz fonksiyonu nedeniyle yeni bir soğuk algınlığında orta kulakta tekrar iltihaplanma veya sıvı toplanması görülebilir.

Eğer çocuğunuzun orta kulak iltihabı antibiyotik veya diğer ilaç tedavilerine cevap vermezse, ya da kulaktaki sıvı birikimi sürekli hale gelirse orta kulaktaki sıvıyı uzaklaştırmak için cerrahi tedavi (kulak tüpü takılması) önerilebilir.

Kulak tüpü ameliyatında çocuğunuz, genel anestezi verilerek uyutulacaktır. Bu, ameliyatın bir ameliyathanede yapılacağı ve çocuğunuzun ameliyat sırasında bir anestezi uzmanı tarafından izleneceği anlamını taşır. Çocuğunuz yaklaşık 15 dakika süreyle uyuyacaktır.

Cerrah, kulak zarına kulak yolundan müdahale edecektir. Kulak tüpü takılması için deride bir kesi yapılmasına gerek yoktur. Cerrah, kulak zarında yaklaşık 2 mm çapında küçük bir delik açacak ve orta kulaktaki sıvıyı buradan boşaltacaktır. Cerrah, kulak zarında açılan deliğe 1-2 mm çaplı küçük bir plastik veya metal tüp yerleştirecektir. Genellikle hastanede toplam kalış süresi, aynı anda geniz eti veya bademcik ameliyatı yapılmamışsa birkaç saatten uzun değildir. (29 Mart 2008)


Kulak tüpü hakkında -II-

Geçen hafta bir miktar bahsettiğimiz “Kulak tüpü” konusuna bu hafta kaldığımız yerden devam ediyoruz...

Kulak tüpleri, orta kulağa hava gitmesini sağlayarak genellikle tekrarlayan orta kulak iltihaplarını önlerler. Bununla birlikte, kulak tüpü takıldıktan sonra kulak yolundan orta kulağa su girmesi ihtimali ortaya çıkar. Bu durumda, sudaki bakteri ve virüs cinsi mikropların orta kulakta iltihaba sebep olması mümkündür. Bu nedenle, kulak tüpü takıldıktan sonra suyla ilişkili her türlü faaliyette (yüzme, banyo, duş, vs.) çocuğunuzun kulak yolunu tıkamanız gerekir. Doktorunuz kulak tıkacını nasıl hazırlayacağınızı veya ne tür bir tıkaç temin etmeniz gerektiğini size açıklayacaktır.

Kulak tüpü, kulak zarında genellikle 6-12 ay süreyle kalır; daha sonra kendiliğinden kulak yoluna düşer ve kulak zarında tüpün takıldığı delik kendiliğinden kapanır. Tüpün kontrolünü belli aralıklarla doktorunuz yapacaktır. Eğer tüp kendiliğinden düşmezse, doktorunuz 1-3 yıl arasındaki bir sürede tüpün alınması gerektiğini bildirecektir. Kulak tüpleri, orta kulak iltihaplarının önlenmesinde oldukça etkili olmakla birlikte, tek bir uygulama kesin tedavi için yeterli olmayabilir. Tüpler ancak yerinde kaldıkları süre içinde yarar sağlarlar; tüp düştükten sonra iltihabın tekrarlaması halinde tüpün yeniden takılması gerekebilir. (05 Nisan 2008)
 

Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır.
Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.